. През януари на страниците на КОСМОС БГ отразих информация, че държавната

...
. През януари на страниците на КОСМОС БГ отразих информация, че държавната
Коментари Харесай

Роскосмос повторно нае дискредитирана фирма за строежа на стартовата площадка за ракетите Ангара на космодрума Восточний

. През януари на страниците на КОСМОС БГ отразих информация, че държавната галактическа организация на Русия е разтрогнала контракта с проблематичната компания ПСО “Казан ” за градежа на стартова площадка на новия съветски космодрум Восточний. Компанията беше натрупала съществени задължения и съвсем бе претърпяла банкрут. Поради непрекъснатите протакания новите съветски ракети “Ангара ” няма да могат да летят от космодрума Восточний през 2021 година, както в началото се планираше, а дебютът им ще е най-рано през 2023 година.

През април бе оповестено, че Путин не може да откри сурогат на ПСО “Казан ”. Най-накрая на 31 май осведомителната организация ТАСС удостовери, че компанията ще продължи да е виновна за градежа на Восточний. Според източник в строителния бранш “проблемите на компанията, които са объркали осъществяването на контракта, са към този момент позволени ”.

Журналистът Анатолий Зак и притежател на уеб страницата RussianSpaceWeb написа, че някои хора се чудят да не би Роскосмос да има репутацията на токсична корпорация измежду строителите, която отблъсква всеки, искащ да работи с галактическата организация, и дали в последна сметка заради това Роскосмос  просто няма различен избор, с изключение на да продължи да работи по остарелия контракт с ПСО “Казан ”. 

Модули за съветските ракети “Ангара ”. Снимка: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР